home Header Image
home Header Image
Naamloos document

Genieten van het stadsleven

12 september 2011

Al om half 8 's ochtends zit ik met een mok thee in het nog flauwe zonnetje te genieten van de stilte, die alleen onderbroken wordt door het continu kwetteren van de vogels, en het uitzicht van mooie grote bomen, groene struiken en rode bergen op de achtergrond. Het is erg prettig om uit Swakopmund weg te zijn en weer midden in de natuur te kamperen.

Swakopmund, waar we vier dagen zijn gebleven, was ook leuk. In dit rustige stadje aan zee hebben we volop genoten van de stadse geneugten en de koelte. Na de hitte en het stof van Sossusvlei en Naukluft was de koelte veroorzaakt door de bijna altijd aanwezige zeemist, bewolking en wind, wel even lekker. En zo ook de leuke eettentjes (even niet zelf koken), terrasjes en de internetshops (eindelijk weer mails lezen en onze foto’s en verslagen uploaden). We stonden met de auto in de tuin van een backpackers lodge, waar we aan de praat raakten met gezellige mensen. En Harald kon hier mooi even de auto nakijken en wat onderhoud en klusjes doen aan de auto. Natuurlijk hebben we ook genoten van enkele van de vele toeristische activiteiten en sportiviteiten die je in Swakopmund kan doen. Wij hebben 1,5 uur quad gereden in de duinen en een ochtend gekayakt op zee. Allebei erg leuk om te doen. De combinatie van het met grote snelheid duinen op en af scheurenen het prachtige landschap van eindeloze blanke, hoge duinen vonden we fantastisch. En het zeekayakken was weliswaar een wat koude bedoening (maar we waren er goed op gekleed) maar het van heel dichtbij zien van dolfijnen en zeehonden maakte dat meer dan goed. De zeehonden kwamen nieuwsgierig naar de kayaks toe zwemmen, plonsden rond de kayak en snuffelden aan en beten in Quad rijden in duinen bij Swakopmundonze peddels. Echt een geweldige ervaring!  kayakken met zeehonden in Walvisbay

 

 

 

 

 

 

Maar nu zitten we dus weer midden in de natuur en dat is ook wel weer erg prettig.  Gisteravond onze eerste eigen ‘braai’ gedaan. Zoals het hoort bij deze Afrikaanse manier van barbecuen heeft Har eerst een kampvuurtje gemaakt op de vuurplaats (die op elke camping bij elke plek te vinden is) en dat uit laten branden tot je gloeiende kolen hebt. Die kolen schik je vervolgens onder het braai-driepootje, waarop je het rooster met het vlees legt. Een braairooster is een dubbel rooster, waarin je het vlees vastklemt, zodat je het vlees met rooster en al gemakkelijk kan keren. De braai smaakte uitstekend. We hadden een flink stuk Boerenwors’, twee stokjes met gemarineerd kippenvlees, een verse salade en een foccaccia.

Kampeerplek BrandbergHarald ligt nog in bed. Ik ben meestal wat eerder op dan hij. Zodra het licht wordt, zo om 6.45 uur wordt ik wakker. Dan rits ik het tentdoek van ons slaapgedeelte open om even naar buiten te kijken. Ik blijf dan vaak nog 10 minuten a een kwartiertje liggen en dan sta ik op. Ja ja, je leest het goed. Thuis kom ik met veel pijn en moeite om 7 uur mijn nest uit gekropen en in het weekend niet voor 9 uur. En hier sta ik lachend om 7 uur op. Maar ja, we liggen dan ook vaak al om 10 of 11 uur in bed.

Zo lekker ontbijten (ik met yoghurt en muesli, Harald met oud, getoast brood) en dan op zoek naar de woestijnolifanten! Want die lopen rond in deze omgeving. Sterker nog, de 2 nachten voordat wij hier aankwamen hebben ze 's nachts ook op de camping rondgebanjerd. Helaas (of gelukkig?) deden ze dat afgelopen nacht niet. Woestijnolifanten leven in en nabij de (in de droge tijd vaak droogstaande) rivierbeddingen in de woestijngebieden van Damaraland en Kaokoveld. En onze camping ligt aan een bijna geheel droogstaande rivierbedding, dus daar gaan we straks in rondrijden met onze Landcruiser. Even echt off-road rijden dus en kijken of we ze kunnen vinden. Ik ben benieuwd!